Връщаме стрелките на часовника с един час назад в събота срещу

...
Връщаме стрелките на часовника с един час назад в събота срещу
Коментари Харесай

Психолози за смяната на времето: Поне седмица е необходима на организма да се адаптира

Връщаме стрелките на часовника с един час обратно в събота против неделя. Тази нощ ще спим повече. На 27 октомври тъкмо в 04.00 ч. прекосяваме към зимно часово време. А часовниците вместо 04.00 ще демонстрират 03.00 ч. Това още веднъж ще накара доста хора да се усещат некомфортно.

Хората, които страдат от бодърствуване и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се приспособяват към прекосяването към лятно или зимно часово време, разяснява за Българска телеграфна агенция психологът доцент Маргарита Бакрачева.

Според нея въздействието главно се отразява в това да свикнем към промяната тутакси за ставане.

Организмът самичък ни демонстрира темпа, с който е подготвен да се приспособява към смяната и е добре да му отдадем нужното време.

Работодателите би трябвало да отчетат най-малко една седмица акомодация, до момента в който организмът се настрои към новия режим, споделя специалистът и предизвестява, че не е реалистично да чакаме и сами да се опитваме да бъдем 100 % съответни.

Колкото и да е друга степента, в която времето въздейства на хората, няма човек, който да не регистрира като характерен барометър това, което се случва.

Всяка смяна ни провокира и изисква несъмнено време за акомодация. Това съобщи психологът Велислава Донкина по повод местенето на стелките с час напред.
„ Уязвимостта зависи от психическо моментно положение. Ако сме в стрес, местенето на стрелките добавя проблемите ни. Най-застрашени от часовата смяна са психологично болните “, сподели още тя.



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР